Аеліта Моторс Новини

Свіжі та актуальні новини від Аеліта Моторс.

  1. Новини
  2. Як керувати 16 мільйонами запчастин щодня?
16.10.2019
Новини від СЕАТ

Як керувати 16 мільйонами запчастин щодня?

Нова система Control Tower у реальному часі визначатиме місцезнаходження більш ніж 16 мільйонів запчастин, необхідних у SEAT Martorell для виробництва 2300 автомобілів щодняЗавдяки новій системі клієнти зможуть змінювати конфігурацію свого автомобіля навіть після розміщення замовленняСистема Control Tower була у списку проектів, представлених під час Дня інновацій у SEAT, під час якого презентували найбільш інноваційні проекти компанії для співробітниківМартурель (Martorell), 26 вересня 2019 року. Відеостіна, розділена на різні екрани, на яких відображаються цифри, графіки, карти з маршрутами, кодами, які постійно оновлюються. Вона схожа на контрольно-диспетчерський пункт у аеропорту, але це не він. Це нова система від SEAT - Control Tower - розміщена у Центрі логістики. Вона забезпечує поєднання даних з 16 мільйонами запчастин, необхідних для щоденного виготовлення у реальному часі 2300 автомобілів.

1

Для створення новаторського проекту у логістичному центрі SEAT знадобилося 26 тижнів. Нова система використовує застосунок для відстеження у реальному часі точного місцезнаходження кожної запчастини, необхідної для виготовлення автомобіля, відповідно до виробничих потреб. «SEAT вперше у реальному часі отримуватиме інформацію про витрати матеріалів, повідомлення про транзитні операції та використання сировини. Інформація, яку раніше потрібно було шукати годинами та заради якої потрібно було робити декілька телефонних дзвінків, тепер оновлюється за секунди», - повідомив директор проекту Девід Кастілла (David Castilla).

Автомобіль - це великий пазл, у якому кожна частина та компонент надзвичайно важливі, тому обов'язково потрібно знати, де знаходиться кожен з них та чи буде він вчасно доставлений.

«Ми прагнемо відстежувати все можливе: від складських запасів постачальника до ситуації на виробничій лінії та у логістичних центрах», - сказав Девід. Окрім того, подібні дані допомагають наперед передбачити нещасні випадки та запобігти їм. «Цей новаторський проект SEAT демонструє потенціал логістичної та виробничої команд у тривалій цифровій трансформації наших процесів. Нам довелося докласти чималих зусиль, але витративши 26 тижнів, ми здійснили величезний прорив, який забезпечить переваги нашим клієнтам, оскільки вони отримають доступ до всієї важливої інформації про свої автомобілі та терміни доставки», - заявив віце-президент SEAT з питань виробництва та логістики Крістіан Воллмер (Christian Vollmer).

Ця інноваційна система допоможе досягти найбільш бажаної мети - скоротити час доставки замовлень. «Покупці стануть частиною процесу планування продаж. Вони зможуть замовляти зміну кольору до нанесення на автомобіль лакофарбового покриття або оснастити його певними запчастинами. Цей процес дозволить нам дізнатися, що насправді хочуть отримати клієнти, та змінити ланцюг поставок, щоб адаптувати його та направити у потрібному напрямку», - пояснив Енрік Марті (Enric Martí), відповідальний за логістику у SEAT.

 

Більша ефективність, менший рівень викидів CO2. Цей проект буде корисним і для навколишнього середовища, оскільки одна з його цілей полягає у покращенні маршрутів доставки сировини. Спеціальний застосунок відслідковуватиме місцезнаходження водіїв вантажівок, дозволяючи їм взаємодіяти у режимі реального часу. Застосунок оснащено функцією прогнозування ETA (орієнтовного часу прибуття). На подальших стадіях розробки проекту будуть створені інструменти для прогнозування погоди для планування альтернативних маршрутів та зменшення часу, витраченого на транспортування, яке стане більш ефективним та менш шкідливим для навколишнього середовища.

 

День інновацій. Застосунок з'явився у списку проектів для Дня інновацій SEAT, під час якого представляються найбільш інноваційні розробки для співробітників компанії. «На цьому етапі ми можемо успішно та завчасно передбачати потреби виробництва. Клієнти отримають пряму вигоду, оскільки ми зможемо гарантувати їм терміни доставки, точно знаючи, що запчастини для їхнього автомобіля будуть доступними у заплановану дату виробництва», - пояснив директор проекту.

Підписатися на розсилку новин

За допомогою нашої розсилки новин Ви зможете регулярно отримувати інформацію про наш автосалон та численні ексклюзивні пропозиції!

Введені дані недійсні. Будь ласка, спробуйте ще раз.

Оберіть форму звернення

На жаль, виникла проблема з реєстрацією на розсилку. Будь ласка, повторіть спробу пізніше.

checkbox_default

Дякуємо!

Ви щойно зареєструвалися на отримання розсилок.

Ви одразу отримаєте електронне повідомлення з посиланням для підтвердження. Будь ласка, перейдіть по цьому посиланню, аби завершити реєстрацію.