Аеліта Моторс Новини

Свіжі та актуальні новини від Аеліта Моторс.

  1. Новини
  2. Турбота про навколишнє середовище
11.06.2020
Новини від СЕАТ

Турбота про навколишнє середовище

Компанія SEAT з 2010 року зменшила вплив свого виробництва на навколишнє середовище на 43 %

1

>  Компанія зменшила рівень викидів CO2, пов'язаних із виробництвом, на 65 %

>  Завдяки заходам, які компанія вжила у 2019 році, їй вдалося за один рік скоротити обсяг сміття на 38,5 %

 >  Мета SEAT полягає у зменшенні впливу заводу у Марторель на навколишнє середовище на 50 % до 2025 року

 >  У 2019 році компанія інвестувала в екологічні ініціативи 27 млн євро

Барселона (Іспанія) - компанія SEAT прагне дбати про навколишнє середовище і у 2019 році продовжила активно працювати над подальшим зменшенням впливу своєї діяльності на навколишнє середовище. Виробник автомобілів успішно зменшив п'ять основних показників впливу свого виробництва на навколишнє середовище на 43 %, у тому числі споживання енергії та води, утворення відходів, рівень летючих органічних сполук та CO2. Таким чином, компанія робить значний крок у досягненні цілей, встановлених на 2025 рік, які полягають у зменшенні впливу процесів виробництва компанії на навколишнє середовище на 50 % порівняно з 2010 роком.

Компанія SEAT почала реалізовувати план із захисту навколишнього середовища рівно десять років тому. З того часу їй вдалося зменшити споживання енергії та води на 26 % та 32 % відповідно, покращити обробку відходів на 58 % та зменшити рівень викидів летючих органічних сполук на 23 %. Окрім того, компанія скоротила рівень викидів CO2 на 65 %. У 2019 році компанія інвестувала в екологічні ініціативи 27 млн євро.

Віце-президент SEAT з питань виробництва та логістики доктор Крістіан Воллмер (Christian Vollmer) зазначив: «Компанія SEAT прагне дбати про навколишнє середовище. Саме тому ми вже декілька років намагаємося досягти максимального зменшення впливу своєї діяльності на навколишнє середовище. З 2010 року ми зменшили свій вплив на 43 % та знизили рівень викидів CO2 у процесі виробництва на 65 %. Наша мета полягає у поступовому вдосконаленні діяльності та захисті нашої планети».

На 38,5 % менше сміття за один рік

У 2019 році компанія зосередилася на зменшенні відходів та ефективній обробці всіх утворених відходів. Для цього вживалися заходи під час процесу виробництва з використанням всеохоплюючого підходу: від мінімізації утворення відходів до подальшої переробки та переоцінки. У результаті компанія SEAT зменшила рівень відходів на 38,5 % за один рік, досягнувши з 2010 року скорочення на 58 %. Кількість відходів, які викидалися, зменшилася у вазі на два кілограми на кожен вироблений транспортний засіб.

Основні ініціативи у 2019 році

Серед основних заходів, вжитих у 2019 році, можна виділити скорочення джерел пакування продукту і цементу для захоронення відходів, вдосконалення технології розподілу відходів та знищення з метою гарантії їх належної утилізації, а також заміну пластикових пляшок пляшками, які можна використовувати повторно та які компанія видавала працівникам, щоб допомогти позбутися 22 тон пластику щороку.

У 2019 році виробник автомобілів започаткував декілька програм, спрямованих на зменшення викидів CO2 та досягнення кращої енергоефективності, таких як проект з відновлення енергії з димоходів пічки для сушіння фарби. У результаті ми отримуємо щорічну економію природного газу на 11,7 ГВт-год, що дорівнює річному споживанню приблизно 2400 іспанських домогосподарств. Завдяки цьому плану щорічно більше не викидається 2400 тон CO2.

У цеху нанесення лакофарбового покриття було запроваджено декілька успішних ініціатив зі збереження ресурсів, у тому числі повторне використання води, яка застосовується для розприскування фарби на транспортні засоби. Коли воду відокремлюють та очищають, її повертають у процес у повністю замкнутий кругообіг.

Окрім того, заради збереження біорізноманітності працівники компанії посадили дерева на території дельти ріки Льобрегат. Ця ініціатива є частиною проекту відновлення середовища проживання на території дельти ріки Льобрегат, де розташовано два виробничі заводи компанії SEAT: SEAT Barcelona і SEAT Componentes.

Принципи екологічної відповідальності

Ступінь впливу на навколишнє середовище - один з основних елементів стратегії стійкого розвитку SEAT. В її рамках у 2010 році було запущено план Ecomotive Factory, спрямований на якомога більшу мінімізацію впливу на навколишнє середовище заводу SEAT у Марторель. Сьогодні турбота про планету стає ще важливішою у рамках глобальної корпоративної місії Move to Zero, яка має на меті мінімізувати вплив на навколишнє середовище усіх продуктів та рішень мобільності під час усього їхнього життєвого циклу: від обробки сировини та виробництва до закінчення корисного терміну служби. Це дозволить зберегти екосистеми та забезпечити позитивний вплив на навколишнє середовище та суспільство. Місія Move to Zero узгоджена з принципами стійкості компанії та Volkswagen Group, щоб досягнути цілей щодо захисту навколишнього середовища, відзначених у Паризькій угоді. Загальне довгострокове бачення SEAT полягає у тому, щоб до 2050 року стати компанією, яка не використовує вуглеводних сполук та яка зменшила вплив на навколишнє середовище на 50 % до 2025 року порівняно з 2010 роком. У 2019 році цей негативний вплив було зменшено на 43 %.

Підписатися на розсилку новин

За допомогою нашої розсилки новин Ви зможете регулярно отримувати інформацію про наш автосалон та численні ексклюзивні пропозиції!

Введені дані недійсні. Будь ласка, спробуйте ще раз.

Оберіть форму звернення

На жаль, виникла проблема з реєстрацією на розсилку. Будь ласка, повторіть спробу пізніше.

checkbox_default

Дякуємо!

Ви щойно зареєструвалися на отримання розсилок.

Ви одразу отримаєте електронне повідомлення з посиланням для підтвердження. Будь ласка, перейдіть по цьому посиланню, аби завершити реєстрацію.