Аеліта Моторс Новини

Свіжі та актуальні новини від Аеліта Моторс.

  1. Новини
  2. SEAT і Volkswagen дбають про збереження біорізноманіття дельти Ебро
21.02.2021
Новини від СЕАТ

SEAT і Volkswagen дбають про збереження біорізноманіття дельти Ебро

·         Мета полягає в пом'якшенні наслідків для навколишнього середовища, спричинених штормом «Глорія», і збереженні біорізноманіття одного з найбільших заповідників Європи.·         Проєкт реалізовуватимуть протягом двох років у співпраці з NGO SEO/BirdLife. Інвестиції в проєкт становлять 1 млн євро.·         Відновлювати здебільшого планують заповідник для птахів Riet Vell та інші прибережні екосистеми з великим біорізноманіттям.·         Ініціатива демонструє відданість SEAT і Volkswagen Group захисту й розвитку навколишнього середовища.

1

SEAT і Volkswagen Group хочуть захищати навколишнє середовище й дбати про планету. У межах цієї місії вони запустили проєкт відновлення та збереження біорізноманіття дельти Ебро. Мета полягає в пом'якшенні наслідків, спричинених на початку 2020 року штормом «Глорія», і відновленні областей найважливіших заболочених територій у західному Середземномор'ї, які постраждали найбільше. Ініціативу реалізовуватимуть у співпраці з NGO SEO/BirdLife протягом двох років. Інвестиції в проєкт становлять 1 млн євро.

Рік тому в січні 2020 року шторм «Глорія» налетів на дельту Ебро, заподіявши значної шкоди навколишньому середовищу. Море затопило майже 3000 гектарів рисових полів, а також цілі пляжі, поставивши під загрозу 360 видів птахів, завдяки яким дельта Ебро є одним із європейських  заповідників з найрізноманітнішою природою. Проєкт відновлення, розроблений SEAT і Volkswagen Group, допоможе поліпшити стан збереження природного середовища й активувати проєкти запобігання для охорони територій і їхнього підготування до екстремальних погодних умов у майбутньому. Відбудова регіону також допоможе створити робочі місця, які сприятимуть збереженню й відновленню якості навколишнього середовища, і захистити місцеву економіку.

Image

SEAT і Volkswagen Group відновлюють екосистему природного парку «Дельта Ебро»

Едгар Коста, голова відділу SEAT із питань сталого розвитку, підкреслив: «Шторм "Глорія" підтвердив, що наслідки кліматичних змін уже стали реальністю й саме тому настав час діяти. Ми в SEAT уже зменшили вплив свого виробництва на навколишнє середовище на 43 %, а до 2050 року маємо на меті зменшити його до нуля. Захист біорізноманіття й відновлення екосистеми дельти Ебро - це додатковий крок у нашому прагненні захистити навколишнє середовище, а також знак нашої відповідальності перед суспільством і навколишнім середовищем, у якому ми працюємо», - додав він.
Ральф Пфіцнер, керівник відділу Volkswagen Group із питань сталого розвитку, прокоментував ситуацію так: «Volkswagen Group хоче сприяти розвитку біорізноманіття, зменшити рівень викидів CO2 й захистити наші природні ресурси. Із цієї причини ми підтримуємо екологічні проєкти в різних країнах Європи. Проєкт у дельті Ебро особливо вражає. По-перше, завдяки неперевершеній красі цього унікального європейського пейзажу. По-друге, завдяки високому рівню знань і пристрасті, з якою SEO/BirdLife працює на місці».

Image

У січні 2020 року шторм «Глорія» налетів на дельту Ебро, заподіявши значної шкоди навколишньому середовищу.

Виконавчий директор SEO/BirdLife Асунсьйон Руїс зазначив: «Зміна клімату й утрата біорізноманіття - екзистенціальні загрози для людства. На кону наше здоров'я, економіка й майбутнє наступних поколінь. Відновлення екологічного статусу дельти Ебро, найважливішого заболоченого регіону в західному Середземномор'ї, сприятиме відновленню екосистемних послуг мережі Natura 2000, яку щорічно оцінюють у 200-300 мільярдів євро. У випадку з дельтою ці послуги є великим джерелом продовольчих ресурсів (рис, риба й двостулкові молюски), захищають від штормів, запобігаючи виходу моря з берегів і затопленню, сприяють пом'якшенню кліматичних змін, а також є важливим поглиначем вуглекислого газу й значним туристичним ресурсом. Відновлення заболоченого регіону міжнародного значення за допомогою однієї з наймасштабніших приватних інвестицій у дельту Ебро не лише знизить потенційні майбутні втрати в продовольчому, страховому та туристичному секторах, але й створить для населення регіону робочі місця, які сприятимуть збереженню та відновленню якості навколишнього середовища й кращій стабільності місцевої економіки після шторму "Глорія"».
Проєкт відновлення, зокрема, зосередиться на наведенні ладу в заповіднику для птахів Riet Vell, а також у деяких прибережних районах, яким загрожує рівень підвищення моря. У цих районах буде вжито деяких заходів для відновлення екологічних функцій і послуг, особливо тих, які стосуються пом'якшення наслідків від підвищення рівня моря й відновлення середовища існування, яке сприяє спрямуванню води до надр. Окрім того, також відновлять будинок волонтерів SEO Birdlife у дельті Ебро, а ще реалізують природоохоронні кампанії й навчальні програми для всіх волонтерів, які працюватимуть над проєктом, серед яких також будуть працівники SEAT. 
Проєкт відновлення допоможе поліпшити стан збереження природного середовища й активувати проєкти запобігання для охорони територій і їхнього підготування до екстремальних погодних умов у майбутньому.

Image

Проєкт відновлення допоможе поліпшити стан збереження природного середовища й активувати проєкти запобігання для охорони територій і їхнього підготування до екстремальних погодних умов у майбутньому.

Дельта Ебро й заповідник для птахів Riet Vell
Дельта Ебро - найважливіше утворення дельти річки в західному Середземномор'ї. Її площа становить 33 000 гектари в гирлі річки Ебро. 80 % її території відведено під сільське господарство й урбанізацію. Основною вирощуваною культурою є рис. Природні зони займають 20 % території здебільшого вздовж узбережжя. До їх складу входять пляжі, дюни, болота, лагуни, прісноводні й солоні водно-болотні угіддя.
Заповідник для птахів Riet Vell у дельті Ебро - це природна зона, яка має екологічне значення, площею 57 гектарів. Окрім того, вона є агроекологічним господарством площею 10 гектарів природного середовища існування, відновленим силами SEO/BirdLife, і до складу якого входять лагуна, зарості очерету й солончакові луки. Кілька видів водоплавних і берегових птахів використовують дельту для гніздування, а також як зупинки під час міграцій у теплі краї або для зимівлі.

Підписатися на розсилку новин

За допомогою нашої розсилки новин Ви зможете регулярно отримувати інформацію про наш автосалон та численні ексклюзивні пропозиції!

Введені дані недійсні. Будь ласка, спробуйте ще раз.

Оберіть форму звернення

На жаль, виникла проблема з реєстрацією на розсилку. Будь ласка, повторіть спробу пізніше.

checkbox_default

Дякуємо!

Ви щойно зареєструвалися на отримання розсилок.

Ви одразу отримаєте електронне повідомлення з посиланням для підтвердження. Будь ласка, перейдіть по цьому посиланню, аби завершити реєстрацію.