Аеліта Моторс Новини

Свіжі та актуальні новини від Аеліта Моторс.

  1. Новини
  2. Рух на дорожніх розв'язках
04.02.2021
Новини від СЕАТ

Рух на дорожніх розв'язках

Поради для водіїв

1

.           Результати кількох досліджень свідчать про те, що двоє з трьох водіїв не знають правил дорожнього руху на транспортній розв'язці.

·         Саме на в'їзді на транспортну розв'язку відбувається половина з усіх зареєстрованих аварій.

 ·         Поступитися дорогою на транспортній розв'язці і вибрати правильну смугу руху під час з'їжджання - це основні правила, яких потрібно дотримуватися

На дорогах і шосе по всьому світу багато транспортних розв'язок. Усі вони мають дещо спільне: водії сумніваються, куди їхати, заїжджаючи на транспортну розв'язку. Ба більше, результати дослідження компанії Axa в Іспанії підтверджують, що двоє з трьох водіїв не знають, як правильно рухатися на транспортній розв'язці. Хто має право їхати? На яку смугу мені треба їхати? Коли я маю використовувати сигнал повороту? Нижче ви знайдете наші поради для безпроблемного руху на транспортних розв'язках.

Золоті правила

Зменште швидкість: наближення до транспортної розв'язки - один з найважливіших моментів. За даними Axa, 54 % аварій на транспортних розв'язках трапляються під час заїжджання на неї. Перша рекомендація під час наближення - це зменшити швидкість. У випадках подорожей до Великої Британії, Ірландії й Австралії пам'ятайте, що заїзд і виїзд розміщено ліворуч.

Поступіться дорогою: друге золоте правило - це поступитися дорогою тим водіям, які вже заїхали на розв'язку. Якщо водій сумнівається, чи вистачить йому часу, щоб безпечно заїхати на транспортну розв'язку, експерти рекомендують дочекатися, коли маневр можна буде виконати, не ризикуючи потрапити в аварію.  

Використовуйте сигнали повороту

Виберіть правильну смугу руху: настала мить заїжджання на транспортну розв'язку. Загалом бажано заїжджати на зовнішні смуги, щоб перетинати менше смуг і виконати маневр безпечніше. З іншого боку, якщо вам потрібно зробити розворот або виїхати через один з найдальших виїздів, ви можете скористатися внутрішньою смугою руху.

Системи допомоги водію, як-от асистент контролю дотримання смуги руху, допоможе вам залишатися на правильній смузі. «Завдяки камері спереду, яка визначає розмітку, асистент контролю дотримання смуги руху попереджає вас, якщо ви збираєтеся з'їхати зі своєї смуги», - зазначає Марк Сегер, керівник служби безпеки SEAT.

Ще одне коло: коли хочете з'їхати з транспортної розв'язки, треба ввімкнути сигнал повороту й рухатися зовнішньою смугою. Автомобіль на зовнішній смузі має право їхати. Якщо на смузі руху вже є інший автомобіль, коли ви хочете з'їхати, найкраще рішення - ще раз проїхатися кільцем, а потім безпечно з'їхати з нього.

Плавний рух

Завжди використовуйте сигнал повороту: це один із тих моментів руху транспортною розв'язкою, який найбільше спантеличує. Сигнал повороту потрібно вмикати, коли ви з'їжджаєте або змінюєте смугу руху, а не коли заїжджаєте або хочете показати, що продовжуєте рух. Нові технології допомагають поліпшити видимість сигналів повороту. Наприклад, SEAT Tarraco оснащено динамічним індикатором: кілька світлових сегментів умикаються послідовно від центру до боків, залежно від того, у який бік повертає автомобіль. «Плавний рух, який допомагає іншим водіям чіткіше зрозуміти напрямок руху транспортного засобу, значно підвищує рівень безпеки руху на дорозі», - розповідає Магнолія Паредес, керівник відділу електронної розробки, освітлення й тестування в SEAT.

Головне - зберігайте спокій

Група велосипедистів - це один транспортний засіб: особливу увагу потрібно приділяти велосипедистам, адже вони піддаються більшому ризику. Окрім того, коли вони рухаються групою, щойно перший велосипедист заїжджає на транспортну розв'язку або з'їжджає з неї, інші мають право рухатися перед тими автомобілями, які вже заїхали на кільце. Багато водіїв не знає про це правило, але всю групу велосипедистів потрібно розглядати як один транспортний засіб. Тому ви повинні дочекатися, доки останній з них не закінчить маневр.

Головне - зберігайте спокій: транспортна розв'язка - це перевірка терпіння водія. Але вам заборонено використовувати клаксон, щоб продемонструвати злість або дорікнути іншим водіям. Його можна використовувати лише для того, щоб попередити про можливу аварію.

Відомі транспортні розв'язки

Франція - країна з найбільшою кількістю транспортних розв'язок (по одній на кожен 21 кілометр). Але по всьому світу їх багато, і всі вони різні.

Найстаріша: транспортна розв'язка біля Тріумфальної арки в Парижі (Франція) є найстарішою у світі. На цьому перехресті сходяться 12 вулиць. Воно також відоме великою кількістю аварій, які там трапляються. Насправді водіям-початківцям заборонено ним рухатися.

Найскладніша: «Чарівну карусель» у Свіндоні (Велика Британія) вважають найскладнішою транспортною розв'язкою у світі. Вона з'єднує сім вулиць та утворює коло. При цьому рух на кожній вулиці різниться за напрямком.

Найрозумніша: перевага транспортних розв'язок полягає в тому, що вони зменшують кількість автомобілів, адже останні постійно рухаються, але якщо на дорогу виходять пішоходи, розв'язка втрачає свою ефективність. Ось чому в районі Луцзяцуї в Шанхаї (Китай), побудували транспортну розв'язку для пішоходів, яка з'єднує станцію метро, сусідні хмарочоси й популярні історичні будівлі.

Найбільша: на південь від Куала-Лумпура в Малайзії лежить найбільша у світі транспортна розв'язка Путраджая. Її площа становить 4500 квадратних метрів, а на землі посередині розв'язки зведено 5-зірковий готель, другу резиденцію прем'єр-міністра країни й розбито сади.

Підписатися на розсилку новин

За допомогою нашої розсилки новин Ви зможете регулярно отримувати інформацію про наш автосалон та численні ексклюзивні пропозиції!

Введені дані недійсні. Будь ласка, спробуйте ще раз.

Оберіть форму звернення

На жаль, виникла проблема з реєстрацією на розсилку. Будь ласка, повторіть спробу пізніше.

checkbox_default

Дякуємо!

Ви щойно зареєструвалися на отримання розсилок.

Ви одразу отримаєте електронне повідомлення з посиланням для підтвердження. Будь ласка, перейдіть по цьому посиланню, аби завершити реєстрацію.